Οι Κινηματογράφοι στο Ηράκλειο

Nέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες, http://www.nekli.gr.

Προβολές τις Δευτέρες στον Κιν/φο Αστόρια

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου μετά από ένα διάλειμμα δύο ετών επανέρχεται στις τακτικές προβολές της για 14η χρονιά. Σας προσκαλούμε και πάλι σε ένα ταξίδι στον κόσμο του σινεμά.
Οι προβολές (μία για κάθε ταινία) πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα στον κινηματογράφο Αστόρια, στην πλατεία Ελευθερίας. ​

 

Κλικ για Κριτική - Λεπτομέρειες

ΣΗΜΕΡΟΝ:

Βαγόνι Αριθμός Έξι
( Hytti nro 6 [2021] )
Δε2100
Νέ.Κ.Λ.Η (Αστόρια) την Δε 20/3/2022

Σκην.: Γιούχο Κουοσμάνεν
Πρωτ.: Γιούρι Μπόρισοφ, Σεϊντί Χάαρλα, Βάλερι Νικολάεφ

Στο Βαγόνι Αριθμός 6 δύο ξένοι, αταίριαστοι χαρακτήρες αναγκάζονται να συνυπάρξουν κάτω από τις πιο αντίξοες ψυχολογικά συνθήκες και να μοιραστούν ένα ταξίδι που θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν τη ζωή. Η Λάουρα, μια Φινλανδή φοιτήτρια αρχαιολογίας, φεύγει από μια αινιγματική ερωτική σχέση στη Μόσχα παίρνοντας το τρένο για το αρκτικό λιμάνι του Μουρμάνσκ και τα περίφημα πετρογλυφικά του. Συνοδοιπόρος της στο μικρό κουπέ θα είναι ο Λιόχα, ένας άξεστος, ενοχλητικός, μονίμως μεθυσμένος Ρώσος ανθρακωρύχος. Εγκλωβισμένοι στο μακρύ τους ταξίδι, θα συνειδητοποιήσουν την ανάγκη τους για ανθρώπινη επαφή και θα αναγκαστούν να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον και τον πραγματικό εαυτό τους.
Ο Κουοσμάνεν φέρνει σε αντιπαράθεση το αιώνιο με το καθημερινό, το σπουδαίο με το κοινότοπο, αναδεικνύοντας την αξία της στιγμής και δημιουργώντας μια ωδή στην απρόβλεπτη γοητεία του εφήμερου. Ένα πρωτότυπο και υπέροχα φωτογραφημένο «rail movie» που απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Καννών το 2021 και υποψηφιότητες για ξενόγλωσση Χρυσή Σφαίρα και τρία Ευρωπαϊκά Βραβεία (καλύτερης ταινίας, ανδρικής και γυναικείας ερμηνείας).

Βρείτε εδώ το trailer της ταινίας

 

 

 

 

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ:

Ημερομηνία Ώρα
Τίτλος ταινίας Σκηνοθέτης Έτος
Διάρκεια

 


20/03/2023

21.00

ΒΑΓΟΝΙ ΑΡΙΘΜΟΣ 6

Γιούχο Κουοσμάνεν

2021

 107'

 

 

27/03/2023

21:00

Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ

Άντονι Τσεν

 2019

103'

 

 

03/04/2023

21:00

ΕΝΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΜΑ ΤΙ ΠΡΟΦΗΤΗΣ

Τέρι Τζόουνς

 1979

 93'